#natiertfutok

#natiertfutok

 

Mindannyiunknak vannak kisebb-nagyobb harcai az életben, de a köbölkúti Kómár Natália egész eddigi élete egy harc. Minden akkor kezdődött, amikor édesanyja hat hónapos terhesen, rengeteg vért vesztve, élet és halál közt kórházba került. Az orvosok mindent megtettek, hogy megmentsék az anyuka és a születendő gyermeke életét is, és bár nem lehet több gyermeke a családnak, akkor, ott az élet győzött. 2013. szeptember 25-én, 850 grammal, a 26. hétben megszületett Nati. Hozzávetőlegesen 25-30 cm-es magasságát nem is mérték, olyan aprócska volt. Azonban a család egy pillanatra sem lélegezhetett fel, nem örülhettek a kis családtag megszületésének, mert amíg anyukája mesterséges altatásban lábadozott, Natika nagyon erős agyvérzést kapott. De azt is túlélte. Három napos korában lehetett először együtt a család, akkor engedték az inkubátorhoz az anyukáját. Úgy döntöttek, hogy bármi is legyen, ők mindenek felett együvé tartoznak és a fura jóslatok és tanácsok ellenére sem fognak soha lemondani a kislányukról, gördítsen bármilyen akadályt eléjük az élet. Az akadályok sajnos nem maradtak el.

Natit Pozsonyba szállították, ahol egy nagyon kockázatos bélműtéten esett át, de a rengeteg komplikáció ellenére ezt is legyőzte. Két hónapos korában vehették ki először az inkubátorból. Az állapota kezdett szépen javulni, majd szilveszterre már haza is mehetett a család. Sajnos itt nem ért véget a kislány és a család kálváriája, mert újabb orvosi diagnózisok láttak napvilágot: vízfejűség, gyermekbénulás és epilepszia. A kis Nati ekkora terhekkel vágott neki a gyermekkornak. Teltek a hónapok és évek, kortársai fejlődtek, már járni tanultak, ő szegény csak feküdt. A várva várt csodát a rehabilitációs kezelések hozták el.

Fél év alatt a fekvő babából egy járni tanuló kislány lett és 3 éves korára már egyedül tudott lépdelni, valamint az epilepsziás rohamok is elmaradtak. Soha nem adták fel. Négy éves korában még az Achilles-inait is meg kellett műteni, mert a lerövidült inak akadályozták a járásban.
Natika 5 éves múlt, óriási az akaratereje, beszélni tanul, speciális magánoviba kezdett járni és imád a többi gyerekkel játszani.

A DGS Sprint idén Kómár Natáliának szeretne segíteni. A kezelések ugyanis nagy összegeket emésztenek fel, amit a biztosító nem fizet és az anyagi korlátok miatt a számukra legmegfelelőbb klinikákra el sem tudnak jutni. Május 25-én DGS Sprint!

Gyere, fuss és segíts!

 

Hogyan tudsz segíteni?

1.Nevezz a DGS Sprintre!
www.dgsprint.eu/regisztracio

2.Küldhetsz pénzadományt a hivatalos gyűjtőszámlára.
IBAN: SK2352000000000016262662 , OTP Banka Slovensko, a.s.

Kiemelt partnereink: Atlas fitness centrum, APPA, Vis Vitalis prírodná minerálna voda, Nadácia ZSE, ONYX sro Kromberg & Schubert, Mercedes-Benz Nové Zámky

Nyilvános a gyűjtésről:
A gyűjtést a helloGúta PT végzi.
Bejegyezve a Komáromi Járási Hivatalban,
reg.szám: 401-2019-008738

#natiertfutok
DGSprint2019

 

Kiemelt partnereink:

Atlas fitness centrum, APPA, Vis Vitalis prírodná minerálna voda, Nadácia ZSE, ONYX sro Kromberg & Schubert, Mercedes-Benz Nové Zámky

Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

Weöres Sándor