#liliertfutok

#Tominakfutok #Tibiertfutok #Viviertfutok #Csillaertfutok

Négy név, négy emberi sors, négy év! 2014-ben nem fordultunk el, nem tudtunk továbblépni egy segítségkérés hallatán. Közösségi összefogással életre hívtunk egy jótékonysági sporteseményt. Évről évre egyre többen lettünk, egyre nagyobbá váltunk. Rengeteg jó szándéknak, támogatónak, segítőkéznek és természetesen Nektek köszönhetően a Dögös Sprint kinőtte magát Felvidék legnagyobb közösségformáló jótékonysági sporteseményévé. Köszönjük, hogy Velünk vagytok! Idén 5 éves a DGS Dögös Sprint! Sok meglepetéssel és újdonsággal várunk Titeket 2018. május 26-án, hogy újra együtt dobbanjon a szív, újra együtt legyen a „dögös család”. Ez éven újra egy kislányért, Liliána Čižmárováért futunk!

 

#liliertfutok

 

Lili születése óta gyermekbénulásban szenved. Idén 2 éves, akárcsak egészséges ikertestvére. Szülei és családja nem adja fel és harcolnak. Szeretnék elérni, hogy Lili megtanuljon egyedül ülni, állni,aktívan használni mind a négy végtagját. Természetesen testi fejlődése szorosan összefügg mentális fejlődésével is. Mindent megtesznek, hogy Lili egyszer önellátó legyen. Fejlődéséhez speciális segédeszközökre, kezelésekre és terápiákra lenne szükség, amiket az egészségbiztosító nem fizet, és a családnak sajnos nem telik rá.
A terápiák, amiken rendszeresen részt vesz: hipoterápia, kranioszakrális terápia, masszázs, snoezelen, bazális stimuláció, Bobath és Vojta tornagyakorlatok valamint évi kétszer 10 nap az államilag finanszírozott Tetis rehabilitációs központban. Az említett terápiákon kívül szeretnének kipróbálni további kezeléseket önköltséges rehabilitációs központokban, mint a Renona, Adeli, Natália Hlohovec, skenar terápia, Dévény terápia, amelyekkel jelentősen, látványos fejlődés érhető el.

Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

Weöres Sándor